tirsdag 15. februar 2011

She's so cute 9

Da var det tid for gjestedesigner, den 9. i rekken hos oss i TJSC. Vi er stolte av å få presentere dere

Mitt foto

Jeg startet med scrapping for 3 1/2 år siden, da jenta mi Eva ble født. I barselgave fra noen klassevenninner fikk jeg album og litt stæsj, og dermed var det gjort. Har stort sett holdt på siden, og utviklet meg enormt fra å lime bilder og klistre på klistremerker på ark, til å faktisk ha en stil og en viss sammenheng i scrapperiene mine.

Først og fremst inspirerer barna mine meg - det er de jeg for det meste scrapper bilder av. Men også samboeren min, Kjetil.. Og venninner.. Happenings, farger, naturen ikke minst, reklamer, u name it.. Tenker scrapping til så og si alt egentlig. "Åh, den der (noe helt ekstremt ikke-scrapperelatert) hadde passet perfekt på en sånn LO..." - Typisk meg!


Jeg driver faktisk og hopper litt rundt når det kommer til stæsj og utstyr.. Er ofte hekta på et par spesielle ting i perioder, og så er det noe annet neste periode.. Men.. Sommerfugler - finner man vel på samtlige LOer omtrent. Er veldig glad i mist og bobleplast, og i det siste masse maling/gesso og crackle paint.. Liker også veldig godt Prima. Alt fra Prima.


Vibeke - http://vibekescrapperogskryter.blogspot.com har inspirert meg fra den dagen jeg oppdaget bloggen hennes.. Vi har to helt ulike stiler, men hun lager så utrolig mye lekkert, at det er ikke til å unngå å bli inspirert - på en eller annen måte!
Nabon - http://nabon.blogspot.com - Ho lager de nydeligste LOer, og tar fantastiske bilder!
Carrin Sofie - http://carrinsofiesverden.blogspot.com/ - Digger den messy stilen hennes, med riving, splæsjing, inspirerende titler og råfin håndskrift! *misunnelig*


Når jeg scrapper finner jeg alltid bildet først. Bruker for det meste hvit bazzil, og jeg synes det er tøft og moro å lage eget mønsterpapir og egne blomster, i alle fasonger, farger og materialer. Før brukte jeg masse søm, men det har blitt lagt litt på hylla inntil videre. LOene mine blir som regel til mens jeg scrapper.. Eller, egentlig alltid. Jeg finner bildet, passende pynt, evt mønsterpapir (som jeg har brukt relativt lite av den siste tiden), setter noe sammen - kanskje ikke helt fornøyd - endrer litt, tilsetter, fjerner, en dæsj med mist alikevel, limer alt i hop, tilsetter litt til, detaljer som sommerfugler og ikke minst tekst/tittel addes som regel til slutt - tittelen grubles over under hele prosessen, i håp om å få verdens beste tittel - eller noe..


Jeg skal vise dere en måte jeg lager eget mønsterpapir på.

(Bilde av utsyr som er brukt, bilde nr 1 ).


Da trenger jeg glimmermist/annen type mist, papirbiter i like eller forskjellige str., crackle accents og glossy accents (evt. crakle paint eller annen gjennomsiktig maling), pensel, blekk, noe man kan dryppe blekk med (jeg har brukt kalligrafipenn - perfekt til sånne "splatter"), noen poststempler, distressink/annen stempelpute, blending tool'en min (jeg kaller det for distresser jeg, selv om det er noe helt annet he he), evt. noe man kan bruke som maske hvis det er ønskelig.

(Bilde nr 2).

Starter med å dusje papirbitene med mist, masse mist i forskjellige farger på hver bit, har masker på noen av de.

(bilde 3).

Drypper blekk rundt omkring, stempler med poststemplene, krøller bitene, bruker blending tool'en for og sverte kanter og lage litt slitt effekt.

(Bilde 4).

Dynker så hver bit med crackle og glossy, og bruker en pensel for og dra dette ut. Lar alt tørke (kan også bruke varmepistol, hårføner etc - pass på, bitene flyr veggemellom), og sverter kantene litt mer.

(Bilde 5).

Setter så de ferdige bitene sammen slik jeg ønsker, eller bare helt tilfeldig.. Passer på at bildet passer over tomrommet på midten, og limer bildet på. Og så gjenstår det bare å pynte som man vil.

Her er mitt ferdige resultat:

(Bilde 6).


Min utfordring til dere, er å på en eller annen måte lage eget mønsterpapir, og bruke det i en kreasjon.Her er bilde av den LEKRE RAKEN hun stiller med:

Her er hva That's Just So Cute - teamet har laget:
Hvit bazill canvas, glimmer mist (Candy apple red), ark fra PION design, pom pom fra papirloftet, Rub-ons fra Basic Grey


Stempler fra Lawn fawn, fargelagt med Prismacolor. clear embossing powder, distress ink, dekortape, knapper og chipboard fra Maya Road.


Hvit bakgrunn fargelagt med Distress Ink puter, glitterlim på stemplede sommerfugler og glossy accent på teksten Smile

Asil:
Har stemplet kartong med blankt embossingpulver.
Bazzill, Globe-stempel fra Studio Calico, poststempel fra Crafty Individuals, Parisian Anthology Ticket fra Pink Paislee, Ledger Envelope fra Making Memories, Weekdays Black Scribbles fra KI Memories, Curio Small Details fra Basic Grey, tissue tape fra Tim Holtz, dymo


Innleveringsfrist er mandag 28.februar. kl 23.59 og vi gleder oss til å se alle de hjemmelagde mønsterarkene :)


Lenke til innlegget med bidraget ditt legger du som vanlig inn her (de som ikke har blogg kan sende bilde av det de har laget til vår e-post, så skal vi ordne det).
3 kommentarer:

Synnøve sa...

Åhhhh HERLIG Utfordring jeg er med :)))) Takk for spennende og lekker inspirasjon KK !!!

Gunn-Elin sa...

Ja, den var :) Er så spent hva alle finner på til denne.

Turid sa...

Jeg har lekt meg litt med maling og resultatet ble slik:

http://turidsscrapperom.blogspot.com/2011/02/so-cute-9-8-mnd.html

Klem Turid