torsdag 15. mars 2012

She`s so cute 21

Vi er glade for å ha en dyktig gjestedesigner med oss denne måneden også! Denne gangen er det Hege som skal inspirere oss alle.


Når startet du med scrappingen?
Når interessen for scrapping dukket opp første gang er jeg usikker på, men det tok seg for alvor opp i 2008. Kort, esker etc er det jeg føler meg tryggest på. I 2010 prøvde jeg meg på LO for første gang, og siden da har det blitt noen til men her har jeg absolutt en lang vei å gå ennå.

Hva inspirerer deg?
Inspirasjon finner jeg i ting irundt meg. Det kan være alt fra farger, stemninger, musikk, en inspirerende skisse eller utfordring, nytt hobbyutstyr eller en tur i naturen. En tur rundt i blogglandia er også alltid inspirerende.

Er det noe du ikke kan klare deg uten av utstyr/stæsj/etc?
Definitivt skjærebrettet mitt, tenker med gru på den tiden jeg satt å skjærte til kortene mine med linjal og tapetkniv. Andre must er vel Distress ink og Bazill i fargen Vanilla.

Hvilke scrappere inspirerer deg for tiden og hvorfor?
Oi, det er virkelig ikke enkelt å svare på. Det er så mange som inspirerer meg og på forskjellige måte. Mannen med stor M innen scrapping inpirerer alltid selv om jeg ikke er så veldig artsy av meg, selvfølgelig er det Tim Holzt vi snakker om da. Eva Marie og Gro inspirerer meg alltid med sine flotte kort og tags, Torill inspirerer meg veldig i både teknikk og med sitt tak på art journaling, og Gunn-Elin sine Lo'er er bare helt skjønne, jeg liker måten hun setter dem opp på.

Har du en spesiell teknikk eller framgangsmåte du liker mer enn andre når du scrapper?
Framgangsmåten og teknikk varierer veldig, men noen ting går jo selvfølgelig igjen. Hvis jeg bruker bilder velger jeg nesten alltid ut bilde først før jeg finner mønsterark/pynt som evt tar igjen en eller flere farger i bildet. Når jeg bruker stempeltrykk velger jeg alltid ut bazill og mønsterark etc først, og farger bildet til slutt. Jeg rasper og sverter ofte kantene på det jeg lager.
Og så over til utfordringa..
En utfordring skal være utfordrende, den skal få deg til å gruble og kanskje få deg ut av komfortsonen din... og det er nettopp dette denne utfordringen skal gjøre. Dette er ikke en utfordring du kan gjøre unna på en-to-tre, men en utfordring som krever litt av deg både i forhold til komfortsonen og tidsmessig.

Jeg vil se et kort eller lo hvor dere bruker:
  • et mønsterark som ikke tiltaler dere lenger
  • et bilde/stempeltrykk som dere egentlig ikke liker
  • minst to ting som er farget med kaffe (jeg vil vite hvilke ting).

Nå vil jeg at dere skal se på mønsterarket og bilde/stempeltrykket med nye øyne, og lag et flott kort eller en flott LO:)
Bidraget mitt:)


Oppskrift på hvordan farge ting med kaffe.

Ta fram de tingene du trenger + ett glass pulverkaffe, vannkoker og ildfastform el.  • Ha masse pulver i den beholderen du har valgt og tøm på vann. Det skal være myyye kaffe og lite vann. Så legger du oppi det du ønsker å farge. Pass på at ting ikke ligger for mye oppå hverandre.
  • Hvor lenge det skal ligge avhenger av hvor mye du vil at det skal trekke til seg farge, mine lå alt fra 30 min til over en time. Noen lar de også ligge i flere timer eller over natten.
  • Det er en fordel å dytte det ned en gang i blandt, da det vil flyte litt på overflaten.
  • Tørkemetoder finnes det også flere av, her kan du selv velge hva du føler deg konfortabel med.
  • Det kan f.eks være strykejernet, på rist i stekeovnen, lufttørke på tørkepapir eller avis, eller med varmluftpistol.
  • Jeg lot mine ligge utover på avispapir til dagen etterpå. Snudde litt på dem under den prosessen slik at de ikke skulle sette seg fast i papiret. Noen av tingene lot jeg tørke slik de var, andre strødde jeg litt kaffepulver over under tørkingen.

Her ser dere eksempler på hva jeg har farget.Det er vel egentlig bare fantasien som setter en stopper for hva man prøver å farge. Jeg må si at jeg ble kjempefornøyd med blomstene som egentlig har ligget i skuffen leeeenge fordi de var kjedelige, se så fine sjatteringer de fikk etter en liten stund i kaffebadet.

Lykke til alle sammen, jeg gleder meg til å se hva dere tryller fram:)


Designteamet har løst oppgaven på følgende måte:

Linda

Her har et ark og et bilde jeg aldri hadde tenkt å bruke kommet til liv. Det er journalingcardsene jeg har farget i kaffe.


Pia

Jeg har farget div. blomster, en tag og en swirl med kaffe. Bildet liker jeg ikke pga at Tage snur seg vekk, og på den tiden hadde vi ikke digitalt kamera så da ble det en del "rare" bilder.


GryA

Jeg har brukt et rosa bakgrunnsark som har ligget i hylla mi leeeenge. Er ikke så glad i rosa. Bilde hadde aldri blitt scrappet hvis det ikke var for denne utfordringen. Et lite flaterende bilde av meg selv. Ellers er det to kaffetags med.


Stine

Dette bakgrunnsarket har liggi i kassa si leeenge! Liker egentlig mye farger jeg altså, men dette har jeg ikke helt fått brukt til noe lurt. Bildene er fra 1998, altså 14 år. Og hadde det ikke vært for denne utfordringen hadde de nok fått ligge 14 år til. Har brukt blomster farget med kaffe.


Hege stiller med denne flotte RAKen til en av dere.Vi håper du tar utfordring, og får "et spark bak" til å rote frem ting det er lenge siden du både har sett og tenkt på :) Minner om at du hos oss kan levere både LOer, kort og andre prosjekter, så her er mulighetene mange. Det eneste kravet er at det er laget spesiellt til oss, så her er ingen kombinering tillatt.

Fristen er 30 mars kl.23.59

5 kommentarer:

Birgitte sa...

oj, dette var litt av ein utfordring! Men eg trur eg har ein plan. Får sjå kva det blir til. Kjempe flott premie, må prøve meg på denne!

GryA sa...

Ja, denne var ikke helt enkel. Men det er moro og av og til bryne seg litt skikkelig også.

Håper du blir med Birgitte!

Hege sa...

Hiv dere med jenter, den er kjempemorro! Og ikke tro annet enn at den var en utfordring selv for meg som laget den:)
Det morsomme er at etterpå ser jeg potensiale i mange flere ark som jeg har vært på nippet til å hive;)

Gleder meg til å se hva dere lager!!
Klem Hege.

lissy-hanne sa...

Hej, Jeg har prøvet at lavet et forslag, det var vældig sjovt.
Håber det kan være med.
klem

Annette sa...

Søren nå var jeg for sen. kjempestilig utfording... må nok ta den selv om jeg kkke kan være med her.