fredag 15. januar 2010

She's So Cute #3 - minikurs med Mona

Minialbum med skønne skatte fra skabe og skuffer
Vi har vært så heldige å få Mona til å sette sammen et riktig lekkert og fargerikt kurs for oss - en flott start på det nye året! Er du litt skeptisk til å kaste deg ut i regnbuen - ja, da er dette minikurset perfekt for deg! Men først noen ord om Mona!


1. Når og hvordan startet du med scrapping?

Jeg har altid været meget kreativ. Jeg startede med at scrappe i 2007. Inspirationen til at scrappe kom af mit arbejde som skoleder på en special skole, for børn med massive følelsesmæssige og indlæring vanskeligheder. Jeg ønskede at give dem en mulighed for at dokumentere deres liv og deres fremskridt og hjælpe dem til at fortælle en positiv historie om dem selv. Jeg har en rigtig fin erfaring med at kreativitet åbner mange døre i børns sind og kom derfor på den ide at scrappe album om dem selv sammen med dem. Det viste sig at have en meget positiv effekt på børnenes udvikling. Snart var jeg selv fuldstændig bidt af scrapping og i dag er det en stor del af min hverdag. Jeg er en del af ledelsen på det danske magasin scrapsisters.dk og underviser både IRl og online i scrap.

2. Fortell oss hva som inspirerer deg

Farver, farver og atter farver!! Jeg vandrer rundt i en verden af farver og materialer. Jeg finder min inspiration alle vegne. I supermarkedets plastikafdeling, i kontorforsyningens mange mapper og billingbooks, hos garnforhandleren og i stof forretningen. Jeg tænker altid, hmmm hvad kan jeg bruge denne skønne karklud til... Mon jeg kan beklæde et minalbum med den?

3. Nevn noe du ikke klarer deg uten når du scrapper!

Jeg kan ikke klare mig uden journaling spots. Og så elsker jeg bling-bling. Perler, diamanter, gamle smykkedele, glimmer - I love it!!!

4. Har du en favorittscrapper - i så fall, hvem?

Jeg har et par stykke. Min veninde Marie ( http://nr59.dk/blog/ ) er en ægte freestyler og jeg elsker hendes utvungne og funky stil. Jeg bliver ofte inspireret af Tara Anderson (http://thepinkcouch.blogspot.com/) og Christine (http://retrospection.typepad.com/my_weblog/)

5. Er det en teknikk du liker spesielt godt?
Mine albumsider er ofte 2-3 cm tykke. Jeg er vild med tekstur og materialer og bruger især lag på lag til at skabe dybde i mit arbejde. Jeg kombinere gerne, stof, plastik, pap og mønsterpapir med chipboard figurer, knapper og bling -bling.

Her er noen av Monas fantastiske kreasjoner!


Så over til minikurset!
Dette minialbum er lavet med skønne alternative materialer, jeg har fundet i mine gemmer. Gamle smykker, servietter, blomster fra en brudepige kjole jeg syede for et par år siden og en opskriftsamler fra et supermarked.


Til albummet skal du bruge:

- opskrift hæfte i pink plastik fra kvikly eller lign. (-- et chipboardalbum, overlays, hjemmelaget album eller andre liknende hefter/album en har liggende kan selvsagt brukes--)
- papirrester
- servietter
- gamle smykker, knapper og hvad du ellers kan finde i skuffer og skabe
- rester af forskelligt pynt
- journaling tags
- dobbelt klæbende tape
- saks
- kniv
- Dymo eller lign.
- fotos


Mini albummet består af 4 plastik sider men du kan sagtens lave flere sider. Jeg har valgt at lade bagsiden være uden papir- så den dejlige pink plastik kan komme til sin ret. Det vender vi tilbage til senere. Resten af siderne inkl. forside er beklædt med papir. Husk brug jeres rester.Jeg kan godt lide at sætte tape på alle sider inden jeg går i gang med at pynte de enkelte sider.

Forsiden
Papiret klippes og skæres til og limes på.


Jeg er vild med tape. Det er nemt, hurtigt og billigt pynt.


En dejlig journaling tag fra Elle,s studie. Og albummets titel skrives ud på dymo og klistres på.


Så er det frem med det skønne krimskrams. Jeg har brugt et gammelt skospænde og en blomst der blev til overs fra nogle brudepige kjoler jeg har syet.


Og så lidt dybde til albummet. Jeg har brugt en journaling tag, magen til den der er klistret på bare større og i en anden farve. Jeg har skåret det hvide ud - så der kun er rammen tilbage.


Og sådan ser den færdige forside ud.


I det følgende viser jeg et par eksempler på sider i albummet.

Side med bling-bling kæde
Jeg har sat klisterbånd på og en strimmel tynd dobbelklæbende tape.
På den dobbeltlæbende tape har jeg sat en kæde med bling bling - Kæden er fra et gammelt bælte jeg havde liggende fra 90érne...


Her har jeg brugt en skøn chipboard ramme fra sassafras lass til at frame mit foto med. Jeg har sat dobbeltklæbende tape bag på rammen (selvom den er selvklæbende - erfaringen har lært mig at de ikke klæber så længe). Så har jeg klistret rammen på fotoet. Og klippet fotoet til. Derefter har jeg sat foamtape på bagsiden, så rammen er løftet op fra baggrunden og klistret hen over bling kæden.


Lidt ekstra bling og en 3D sticker og så er den side færdig.


Side med blomst af serviet
Nu skal vi have gang i servietterne... Først har jeg lavet siden.


Og så har jeg lavet en skøn blomst af en serviet. Jeg har punchet cirkler ud af en serviet. Klippet tyl ud i en cirkel, fundet en papirsblomst der matcher og samlet blomsten med en skøn gammel knap. Jeg har syet gennem alle lagene, krøllet servietten lidt op om knappen og sat en D sticker på knappen og Voila en skøn nem og Billig blomstMere lag på lag!Bagsiden


Og det færdige album!
Pink plastik, 3D stickers, dymo, masser af rester og krimskrams og Voila - et styk minialbum.


God fornøjelse!!!

Mona :)Vi håper du lar deg inspirere til å slå deg løs med farger, stiler og materialer, og vi gleder oss til å se hva dere alle kommer opp med!


Vi jentene i designteamet har selvsagt slått oss løs! Tusen takk for flott minikurs, Mona, her var det bare å leke seg med farger! Her er hva vi har latt oss inspirere til å lage!

Francielle
CamillaIsabellAsil

Line

Her er den lekre premien Mona har satt sammen til en heldig vinner som hun velger ut fra alle bidragene dere sender inn! Lekker, lekker!Publisér ditt bidrag i egen blogg, lenk til bidraget ditt i kommentarfeltet til utfordringen (lenken skal lede direkte til selve innlegget med bidraget ditt). Har du ikke blogg, kan du sende bidrag på e-post til thatsjustsocute@hotmail.com.

Fristen på denne er satt til 1.02.10 kl 23.59

9 kommentarer:

Ann Cicilie sa...

Nam nam nam! Fantastisk minialbum, både fra skjønne Mona og dere TJSC-jenter<3 Takk for inspirasjonen!

Toi9 sa...

Dette var veldig inspirerende !=)
Kjempeflott minikurs og minialbum av Mona. Albumene deres var også kjempefine :)
Må vel prøve meg på dette.

Toi9

Mona sa...

Så fint, så fint!! Jeg er vild med jeres album!!! Dejlige favre og skønne materialer. Det er bare så CUTE!!

Knus
Mona

Helle Sahl sa...

Det ser jo alt sammen helt fantastisk ud.

Evens mamma sa...

Her er mitt bidrag: http://evensmamma.blogspot.com/2010/01/shes-so-cute-4-mini-kurs-med-mona.html

Anette sa...

For en utroooolig morsom oppgave! Denne har jeg virkelig kost meg med! Aldri chipboard album, men er glad jeg prøvde meg!
Her er mitt bidrag:

http://mamma-anette.blogspot.com/2010/01/mammas-skrytealbum.html

Ann Cicilie sa...

Så har jeg fått laget mitt bidrag, det finner dere her :)

Ha en fin dag!

Torill sa...

Så flott! Da fikk jeg laget ferdig sommeralbumet mitt også!!
Takk for flott minikurs!

Her er min album

Stine sa...

Kjempemorsom oppgave og masse inspirasjon!

Mitt bidrag finner dere her!