torsdag 15. september 2011

She's So Cute # 17 ~Vibeke Spigseth~

Ja......Nå er dere vel spente på hvilken gjest vi har fått tak i til denne mnd's "She's So Cute"!

Det er ingen ringere enn selveste,Vibeke Spigseth<3

Svar på spørsmål:

Når startet du med scrappingen? Jeg startet med scrapbooking i 2005, da jeg på leting etter inspirasjon til navnefestinvitasjoner på nettet. Jeg har alltid likt å lage kort og slikt selv, men det var da jeg virkelig oppdaget scrapbooking/kortlaging slik jeg kjenner det i dag, og ikke minst oppdaget jeg da alle spesialproduktene! Før det brukte jeg ting jeg kom over i gamle skuffer og skap!

Hva inspirerer deg? Mye inspirerer meg, men jeg finner utrolig mye inspirasjon i omgivelsene mine, særlig i byen! En liten tur på café, og hjernen begynner å jobbe! Jeg blir inspirert av stemninger, luften, dufter, fargekombinasjoner, pene ting og ikke minst andre mennesker. Jeg ser mye i magasiner og blir inspirert av det jeg leser/ser i de. Jeg leser i tillegg veldig mange blogger. Det inspirerer meg mye å se andre som skaper. Det gir meg lyst til å lykkes, og det får meg til å yte det lille ekstra.

Er det noe du ikke kan klare deg uten av utstyr/stæsj/etc? Oj! Ja, det er det helt klart! Macen min står jo høyt på den lista. Den klarer jeg meg ikke uten, og den er med meg (nesten) overalt. Av rene scrappeting sånn utenom papir og kartong, er jeg avhengig av en god saks, for tiden en liten rosa fra EK Success, skjærebrettet mitt, stempler, sort tempelpute og pussepapir. Ja, og maling!!!! Masse maling!

Hvilke scrappere inspirerer deg for tiden og hvorfor? Scrappere som inspirerer meg er mange, men PoppyGirls jentene Maria Hollum og Marianne Johansson står selvsagt mitt hjerte nær! De er unike begge to og utrolig dyktige! I tillegg må jeg nevne Lisa Olsen (aka Asil – Asils verden), jeg liker hennes stil så godt! Jeg kan heller ikke la være å nevne Åshild Ruud, et oppkom av kreativitet! Av utenlandske scrappere liker jeg godt Céline Navarro ( http://thegreenfrogstudio.typepad.com). En fargerik dame som har inspirert meg i mange år!

Har du en spesiell teknikk eller framgangsmåte du liker mer enn andre når du scrapper?
Jeg liker å gjøre ting enkelt. Rene farger. Ikke for mye stæsj. Klarer ikke holde på for lenge med en ting, er en utålmodig sjel og vil se kjappe resultater :-) Lager ikke så mange layouter
Når jeg starter med et prosjekt har jeg gjerne blitt inspirert av noe, og i dag er det rett og slett den friske høstluften som har gitt meg skapertrang! Det blir derfor et lite høstkort :-) Jeg starter gjerne med å finne en fin fargekombinasjon, og leter gjerne i magasiner eller i inspirasjonskrukkene mine :-)
I dag dukket dette bildet opp i et motemagasin – sjekk de fargene! Jeg velger å lage et kort med fargene i dette bildet som utgangspunkt.
Jeg tegner meg gjerne en liten skisse før jeg starter!
Jeg finner deretter frem papirer i de fargene jeg ønsker å bruke
Jeg vil ha rosa som grunnfarge, og lager selve kortet av den. Dette kortet er 6” høyt og 4” bredt.
Jeg limer på de to første bakgrunnsbitene, en sennepsgul rispapirbit og en transparent med knallgule prikker.
Jeg ønsker å ha en liten blonde bak, men syns det blir for “tungt” å stemple med blondestempelet på kartong. Velger derfor å stemple på en transparent.
Jeg klipper ut blonden og fester den på kortet, sammen med et banner”
Trenger et hjerte! Vil ha det sennepsgult med rosa kartong bak, og stempler med rød stempelpute. Legger hjertet til side så lenge.
Outch! Bad stampin`.... At man aldri lærer.....
Velger å kamuflere med en gul kartongbit. Stempler FØR montering..... Og fester til slutt hjertet!
Her er den lekre premien en av dere kan stikke av med, så sleng dere med=)
Utfordring:
La deg inspirere av Vibekes minikurs. Om du vil leke med skissen, fargene, oppsettet, stempel bestemmer du selv. Og om du vil lage en LO, et kort eller kreere noe annet er helt opp til deg. Så lenge du koser deg med scrappingen og deler med oss


Som vanlig har vi i DT latt oss inspirere, og her er våre kreasjoner<3


Tusen takk for at du kunne stille som GD Vibeke, vi synes det er utrolig stas=)

Da folkens, er det bare til å hive seg rundt og nyte litt scrappetid.
Link direkte til bidraget ditt i Mr Linky under.
Frist på denne er satt til 30.09.11 kl 23:59
Vi gleder oss til å se hva dere tryller frem<3

3 kommentarer:

Elisabeth sa...

ett ord å si om dette ; inspirerende :o)

Asil sa...

Åh, herlig herlig! Og takk for tipset om ukeblader - jeg satt og blafra gjennom et par her om dagen og klarte ikke å finne noen bokstaver jeg ville bruke.. Men å se på fargevalgene gjorde jeg jo ikke! Gleder meg til å åpne dem igjen nå!

Og så stas å bli nevt av en sånn dame da gitt *rødme*. Men jeg har sett juleserien og vet allerede hvor jeg skal bestille ark til årets julekort, i år som i fjor. :D

Gleder meg til å kaste meg over denne! :)

Elisabeth sa...

Kjempe morsom utfordring:) Jeg klarte å tulle litt når jeg skulle legge inn bidraget mitt så både nr 9 og 10 er meg :) Lærer så lenge en lever :)