fredag 15. juli 2011

She`s So Cute Ania

Den 15. i hver måned er vi i teamet alltid like stolte. Vi synes det er så stas med besøk. Og i Juli har vi besøk av en av de nye Primajentene. Yes!! Vi har besøk av selvesteHei


1. Jeg startet med hobbyen høsten 2005. Da var det kun layout det gikk i. Etterhvert har jeg forsøkt meg litt på andre papirting og, og merker at jeg også lager en del kort nå (selv om jeg ikke regner meg som en "vanlig" kortlager, for når jeg hører ordet "kortlager" så tenker jeg umiddelbart på en som stempler og lager kort...og stempler, det gjør jeg definitivt ikke :p).

2. Det er så mangt! Et bilde, eller en historie, eller noen farger... Men egentlig så begynner stort sett alle tingene jeg lager for tiden med at jeg må lage noe til en av DT'ene mine. Hvis jeg for en sjelden gang har "pause" mellom DT-oppdragene, så begynner jeg fort å kjede meg, og jeg klarer ikke å lage noe "bare for å lage noe" - det føles så bortkastet (jeg vet jeg er rar!), så da begynner jeg å lete etter aktuelle utfordringer eller publication calls jeg kan lage noe for. Uansett, materialet jeg jobber med er med på å utforme hva og hvordan layoutene eller kortet eller tingen jeg holder på med blir, så jeg kan godt si at det er det som inspirerer meg..?

3. Jeg klarer meg ikke uten mønsterark, og egentlig så trodde jeg at jeg ikke klarte meg uten symaskinen min heller. Men nå har den vært ødelagt i snart en mnd, og jeg har jo klart meg uten siden (selv om savnet er stort!). Ellers er jeg glad i stiftemaskinen min, den heter Bambi og bruker små, søte stifter og stifter gjennom så og si alt! (bare det ikke er FOR tykt da). Den får man i bokhandelen og er et av mine beste kjøp ever.

4. Oi. Hm, for tiden fascineres jeg av de russiske og polske scrapperne, her er linken til to av dem; Ania-Maria og Agnieszka  og så synes jeg amerikanske Tara Anderson er representativ for den type stil jeg digger akkurat nå og skulle ønske jeg klarte like bra. Men ofte så fascineres og digger jeg scrappere med helt ulik stil enn meg, stil jeg egentlig ikke tror hadde vært noe for meg personlig - men det er vel nettopp det som fascinerer...

5. Jeg bruker veldig ofte stiftemaskinen istedetfor å lime noe sammen. Eller symaskinen (må få meg en ny en!!)... ellers, njah, liker å spraye ting med gjennomsiktig glimmermist for å gi dem en shimmer man ikke helt kan se på bilder (iridescent gold).


Her er mitt lille nettkurs!

Dette kurset baserer seg på esken jeg har her:
Du trenger en liten boks – har du ingen du kan dekorere sånn umiddelbart, kan du brette deg en ved å følge linken overfor. Jeg har valgt å bruke et helt 12x12 ark, det gir deg et 11x11cm kvadratisk eske som er kanskje 6 eller 8 cm høy, jeg glemte å måle den biten =)

Esken jeg lagde skulle gis bort til barnehageavdelingen på vegne av førskolebarna som sluttet, så den har jeg ikke lenger…kremt..
Vel.

Finn litt tykkere papp (jeg pleier å spørre i scrappebutikken om de har noen de ikke trenger, det følger visst ofte med tykk papp til arkene de får i butikken), eller skjær papp av en pakkeeske. Plasser esken din oppå, og kutt ut en litt større kvadrat – til mitt eksempel målte jeg opp ca 5,5x5,5 inches.Disse kvadratene blir topp og bunn, og skal dekkes på med mønsterark.Finn et dobbeltsidig mønsterark som toppen og bunnen skal limes til, dette skal fungere som en ”klaff” for toppen. Det er rett og slett en remse som er ca like bred som esken, som limes på bunnen med esken oppå, limes langs den ene baksiden av esken og så limes toppen av flappen til topplokket.


Dekorer topplokket før du limer den på flappen – her har jeg valgt å bruke hot glue for å sikre at pynten faktisk vil sitte fast.


Når lokket er ferdigpynta, limes den til flappen. Hvis du limer den sånn midt på flappen, så kan lokket åpnes ”rett opp” (90-gradersvinkel). Hvis du limer den med baksiden helt inntil bakre flapp, så kan lokket åpnes helt opp og tilbake. Litt vanskelig å forklare med ord, men tror dere skjønner hva jeg mener når dere ser det i praksis.

 Materialliste:

Crate Paper
Prima Marketing
American Crafts
Tattered Angels
hjertedoily
Glue Arts glueroller + hot glue
papp


Sjekk den premien da!!!

selve utfordringen, uhm, bruk minst tre forskjellige materialer i TILLEGG til PAPIR.

Feks: chipboard, stoff, skumplast, plast, vinyl etc etc. Har du blomster laget av papir, eller papirklistremerker, teller de ikke med, for de er hovedsakelig av papir. Bruker du f.eks. knapper av både plast og tre, så teller det som to forskjellige materialer.
List materialene da det kan være litt vanskelig å se av og til

Takk for meg!


Vi i teamet har selvfølgelig lekt oss med Anias utfordring.

Jeg har brukt emballasje malt med gesso, har ellers i tillegg til papp/papir, chipboardbokstaver, stifter, raindrops og hampetråd 

Gry

 Har laget esken selv og "båndet" som holder lokket nede er pyntet med en rosa stoffblomst, heklet lilla blomst, sløyfe av hyssing og en knapp.


 Har benyttet osteklut, stempler, pom pom bånd, div bling, stifter, brads, metall ramme Jeg har brukt metall, tre og plast.


Jeg har pyntet glass med maling, washitape, bånd, silkeblomst, halvperler, og papirselvfølgelig

Selv om det er sommer og ferietid så håper jeg mange tar seg tid til å leke med denne. Fristen for innlevering er 31.juli kl.23:59.
Legg inn link i vår berømte linketing, eller send den på mail thatsjustsocute@gmail.com

Da ønsker vi dere alle en god sommerscrap!!


3 kommentarer:

Ania sa...

Tusen takk for meg, det var gøy å se hva dere gjorde med utfordringen. Håper noen vil slenge seg på denne til tross for det fine (iallefall her foreløpig) sommerværet og ferietid! :) Fortsatt god sommer!

Scrappegal sa...

Stilig utfordring!! :)
Har en blikkboks påbegynt på pulten.... Kanskje jeg kunne gjort den ferdig til denne utfordringen! :)

Askepott sa...

Flott utfordring dere har denne gangen. :-))

Ha en fortsatt fin sommer. :-))